Nyhetsbrevet

Home / Nyhetsbrevet

Garageport mot Capitolium kommer bytas ut

Okategoriserade
Samfällighetens styrelse informerar om att garageporten till övre garaget mot Capitolium som ofta stått öppen under hösten p.g.a. tekniska problem kommer bytas ut i slutet på januari - början på februari. Man behöver alltså inte göra felanmälan till HSB Servicecenter om man upptäcker att garageporten står öppen, de är medvetna om situationen.
Läs mer
Ta hand om tvättstugans maskiner så håller de längre…

Ta hand om tvättstugans maskiner så håller de längre…

Okategoriserade
Under hösten har det varit mycket felanmälningar av tvättstugans maskiner med driftstopp och extra kostnader för föreningen. Vid genomgång av stora maskinen hittades byglar och annat skräp i avloppsventilen. Se till att alltid tvätta bygelbehåar i tvättpåsar. Byglarna skadar maskinens trumma och fastnar i avloppsventilen vilket orsakar igenstoppning. Dosera lagom med tvättmedel enligt förpackningens instruktion. Upprepade överdoseringar av tvättmedel gör att rester lagras i maskinen vilket kan leda till blockeringar i avloppet.
Läs mer
Gästrummet: Ändrade rutiner för betalning av hyra

Gästrummet: Ändrade rutiner för betalning av hyra

Okategoriserade
Styrelsen vill informera om ändrade rutiner för betalning av hyra för gästrummet fr.o.m. 2020-01-01. Medlemmar som hyr gästrummet efter årsskiftet kommer inte längre kunna betala hyran med Swish. Istället kommer hela hyresbeloppet faktureras boende i efterhand och debiteras på avin för månadsavgiften. Syftet med denna ändring är att minimera det administrativa arbetet och minska kostnaderna för föreningen. För detaljer se Bokning av gästrummet samt Gästrummet. För frågor, vänligen kontakta styrelsen via kontaktformuläret.
Läs mer
Påminnelse: Avier för månadsavgiften kommer via snigelpost!

Påminnelse: Avier för månadsavgiften kommer via snigelpost!

Okategoriserade
Styrelsen vill påminna alla medlemmar om det annalkande bytet av ekonomisk förvaltare med start 2020-01-01. Avierna för månadsavgiften har skickats ut via snigelpost och borde vid det här laget ha kommit till alla medlemmar. Har du inte fått dina avier, kontakta Storholmen Direkt snarast: 0771-STORHOLMEN (0771-786 746). Med avierna kommer även information om hur man anmäler sig för autogiro eller e-faktura. Vid generella frågor, kontakta styrelsen via kontaktformuläret.
Läs mer
Kontrollera brandvarnare och tänk på brandrisken!

Kontrollera brandvarnare och tänk på brandrisken!

Okategoriserade
Alla lägenheter är utrustade med brandvarnare och det är varje enskild bostadsrättsinnehavares skyldighet att regelbundet kontrollera och säkerställa att brandvarnarna fungerar. Kontrollera brandvarnarna genom att trycka in testknappen och invänta ljudsignalen. Om ingen signal ljuder, byt batteri! Tänk på att många lägenheter har flera brandvarnare. Tänk även på att släcka levande ljus när ni lämnar rummet och se över sladdar och kontakter på julbelysningen. Läs med på Ljus i juletid på Brandskyddsföreningen. Om din lägenhet saknar brandvarnare - införskaffa det snarast, det är en väldigt billig livförsäkring!
Läs mer
Information från Comhem

Information från Comhem

Okategoriserade
Information om TV4-kanalerna och C More Avtalet mellan Com Hem och TV4:s ägare Telia, som reglerar TV4-kanalerna och C More har upphört att gälla och därför har Com Hem ersatt dessa kanaler med annat utbud tillsvidare. Com Hems högsta prioritet är givetvis fortsatt att nå en överenskommelse med Telia så snart som möjligt. Det är Com Hem som sköter förhandlingarna med Telia, och inget som vi fastighetsägare i nuläget kan påverka. Vi inväntar en överenskommelse mellan Com Hem och Telia. För dig som köpt individuella digital-tv-abonnemang kommer ni få mejl och sms angående ersättningskanaler eller annan kompensation. Följ de senaste uppdateringarna om förhandlingen på www.comhem.se/aktuellt
Läs mer