Nyhetsbrevet

Home / Nyhetsbrevet
Kontrollera brandvarnare och tänk på brandrisken!

Kontrollera brandvarnare och tänk på brandrisken!

Okategoriserade
Alla lägenheter är utrustade med brandvarnare och det är varje enskild bostadsrättsinnehavares skyldighet att regelbundet kontrollera och säkerställa att brandvarnarna fungerar. Kontrollera brandvarnarna genom att trycka in testknappen och invänta ljudsignalen. Om ingen signal ljuder, byt batteri! Tänk på att många lägenheter har flera brandvarnare. Tänk även på att släcka levande ljus när ni lämnar rummet och se över sladdar och kontakter på julbelysningen. Läs med på Ljus i juletid på Brandskyddsföreningen. Om din lägenhet saknar brandvarnare - införskaffa det snarast, det är en väldigt billig livförsäkring!
Läs mer
Information från Comhem

Information från Comhem

Okategoriserade
Information om TV4-kanalerna och C More Avtalet mellan Com Hem och TV4:s ägare Telia, som reglerar TV4-kanalerna och C More har upphört att gälla och därför har Com Hem ersatt dessa kanaler med annat utbud tillsvidare. Com Hems högsta prioritet är givetvis fortsatt att nå en överenskommelse med Telia så snart som möjligt. Det är Com Hem som sköter förhandlingarna med Telia, och inget som vi fastighetsägare i nuläget kan påverka. Vi inväntar en överenskommelse mellan Com Hem och Telia. För dig som köpt individuella digital-tv-abonnemang kommer ni få mejl och sms angående ersättningskanaler eller annan kompensation. Följ de senaste uppdateringarna om förhandlingen på www.comhem.se/aktuellt
Läs mer
Nya elementfilter till boende i port 11, 13A och 13B

Nya elementfilter till boende i port 11, 13A och 13B

Okategoriserade
I dagarna kommer Nacka Drift och Skötsel dela ut nya elementfilter till boende i lägenhet med ventilation av typen mekanisk frånluft (F), d.v.s. boende i trapphus 11, 13A och 13B. Filtren kommer lämnas vid lägenhetsdörren tillsammans med instruktion om byte. Även i år har styrelsen valt att köpt in filter från Folkfilter med extra hög stofthållning. Det är viktigt att alla boende byter filter för att ventilationen, och i sin tur uppvärmningen, ska bli jämn i fastigheten. Ett hårt smutsat filter täpps igen och släpper igenom mindre luft. Vänligen kontakta styrelsen om ni fått fel antal och/eller storlek på filtren.
Läs mer
Behandling av golv i sop- och återvinningsrum 6/11-8/11

Behandling av golv i sop- och återvinningsrum 6/11-8/11

Okategoriserade
Styrelsen vill informera om att golven i föreningens sop- och återvinningsrum kommer behandlas med en golvbeläggning i underhållssyfte. Arbetet kommer genomföras onsdag till fredag 6/11-8/11 och under denna tid får man inte gå in i soprummen. Sopkärlen kommer ställas ut på gatan medan arbetet pågår för att underlätta arbetet och möjliggöra lämning och hämtning av sopor.
Läs mer
Storholmen Förvaltning ny ekonomisk förvaltare fr.o.m. 1 Jan 2020

Storholmen Förvaltning ny ekonomisk förvaltare fr.o.m. 1 Jan 2020

Okategoriserade
Styrelsen har nyligen beslutat att byta leverantör av tjänsten Ekonomisk Förvaltning från HSB Stockholm till Storholmen Förvaltning AB med start 1 januari 2020. Tjänsten Ekonomisk Förvaltning som föreningen köper in kommer i princip vara densamma som tidigare och det mesta i tjänsten rör endast styrelsen. Dock finns det vissa områden som berör föreningens medlemmar. Avierna för månadsavgiften kommer fr.o.m. kvartal 1 2020 att ha nya fakturauppgifter. Avierna skickas ut med ­post i början på december. Mer information om e-faktura m.m. kommer med avierna. Frågor gällande följande hänvisas fr.o.m. 1 januari 2020 till Storholmen Förvaltning AB: Avgifter/Hyra Andrahandsupplåtelser Information till mäklare Överlåtelser Medlemskap i föreningen Frågor gällande kö till garageplats riktas även fortsättningsvis till HSB servicecenter. Mer information kommer inom kort på föreningens hemsida samt i fastighetens entréer efter årsskiftet.
Läs mer
Polering av fastighetens golv

Polering av fastighetens golv

Okategoriserade
Styrelsen vill informera om att polering av fastighetens stengolv och linoleummattor kommer att ske onsdag 30 oktober t.o.m. måndag 4 november mellan kl. 09-16. Arbetet utförs av företaget Allstäd & Byggservice. Det ska inte innebära några större störningar för boende, in- och utpassering ska kunna ske som vanligt. Vid frågor kontakta styrelsemedlem Jenny Siggelin 072-252 62 48.
Läs mer

Försvunnen ryggsäck fredag kväll 25/10

Okategoriserade
En ryggsäck tillhörande en medlem i föreningen försvann ikväll från entrén i port 13A. Ryggsäcken är i svart läder och innehöll bl.a. dator, nycklar m.m. (se bild nedan). Om du har hittat ryggsäcken eller har hört eller sett något ikväll, vänligen kontakta Jenny på 0732 - 48 44 50 eller styrelsen via styrelsen@brfpalatinen.se.
Läs mer