Gården

Gemensam uteplats
För att öka samkväm och lära känna varandra bättre i föreningen har vi en gemensam uteplats som alla kan nyttja.

Vid den gemensamma uteplatsen finns två sittgrupper där man kan äta lunch/middag eller kanske ta en fika. Det finns en dynlåda med sittdynor till alla stolar och bänk som du själv tar fram och lägger undan när du kommer och går. Det finns även ett parasoll som man kan fälla upp för att ge skugga o svalka.

Vid uteplatserna finns även en kolgrill för gemensam användning. Dra ut grillen från häcken innan grillning och tänk på brandfaran vid grillning. Låt askan svalna ordentligt innan du tar bort den. och använd inte tändvätska. För mer information se Grillning.

Om du är ensam hemma och önskar lite sällskap, kom ut på gården och umgås lite. Att lära känna sina grannar hjälper till att få en bra grannsämja och trevlig stämning i föreningen där vi hälsar, hjälper varandra och bedriver grannsamverkan.

Trädgårdsgrupp
Är du intresserad av växter och att pyssla i trädgård? Bli en av oss som ser till att vår innergård hålls snygg och trevlig att vistas på. Vi har en leverantör som för övrigt sköter gräsklippning, bevattning, snöröjning och sopning etc. som vi ska fortsätta att ha tills vidare.
Vi gör omplanteringar, sätter pallkragar med odling av kryddor, enklare grönsaker etc. som alla är välkomna att ta del av.

Vattning
Under sommaren har vi sparat in flera tusen kronor genom att själva vattna gräsmattan och våra rabatter genom inköp av vattenslang och spridare. Vi hjälps åt att vattna och kanske har DU möjlighet att hjälpa till med bevattningen i sommar? Hör av dig till trädgårdsgruppen i så fall genom kontakta styrelsen.

Carita Gillison

Om du önskar ingå i denna grupp vänligen maila till styrelsen@brfpalatien.se för mer information.