Nyhetsbrevet

Home / Nyhetsbrevet
Cykelhängare installerade

Cykelhängare installerade

Cykelrum, Fastigheten
För att frigöra mer plats i våra cykel- och barnvagnsrum så har styrelsen låtit installera vägghängda cykelkrokar. På dem kan förslagsvis cyklar som inte används dagligen förvaras så golvytan kan användas för barnvagnar och av mer ihärdiga cyklister. Styrelsen hoppas att detta kan underlätta för våra medlemmar som har behov av cykel- och barnvagnsförvaring. Det är dock fortfarande ett begränsat utrymme vi har möjlighet att använda för denna typ av förvaring, så var vänlig visa hänsyn genom att parkera så att alla kommer åt sina cyklar och barnvagnar. Till er som vet med er att ni inte använder er barnvagn eller cykel alls längre; överväg att avyttra den så andra kan utnyttja platsen. I rummet tillhörande Serenadvägen 11 så kvarstår att installera krokar. Det kommer att ske under den närmaste…
Läs mer
OVK godkänd

OVK godkänd

Fastigheten
  Den obligatoriska ventilationskontrollen (OVK) är nu avslutad och vår fastighet är godkänd, men med några anmärkningar. De medlemmar vars lägenheter berörs av anmärkningarna, och kräver åtgärd, kommer att kontaktas av styrelsen. Styrelsen vill tacka samtliga medlemmar för gott samarbete under de dagar mätningarna och injusteringen pågick. Både vi och entreprenören tyckte det gick väldigt smidigt med tillträde till lägenheterna.
Läs mer
Sänkt ränta på ett av föreningens lån

Sänkt ränta på ett av föreningens lån

Okategoriserade
Styrelsen har nyligen förhandlat om ett av föreningens lån om ca 5,8 miljoner, vilket resulterat i sänkt ränta från 1,00% till 0,54%. I samband med omläggningen amorterades 500 000 kr. Detta innebär en sänkning om 30 000 kr i räntekostnader per år, och dessutom lyckades vi binda denna låga ränta på 3 år. Föreningen har nu en total kapitalskuld på 22,6 miljoner med en snittränta på 0,90% och en årlig amortering om ca 300 000 kr.
Läs mer
Huskurage – En policy vid oro för våld i nära relation

Huskurage – En policy vid oro för våld i nära relation

Okategoriserade
Styrelsen vill med detta utskick informera föreningens medlemmar om att styrelsen antagit en ny policy om Huskurage. För mer information, se Huskurage på föreningens hemsida. Styrelsen vill påpeka att denna policy antagits i förebyggande syfte efter rekommendation från en medlem i föreningen och inte p.g.a. att styrelsen uppmärksammat problem hos någon av föreningens medlemmar.
Läs mer
Dags för ventilationskontroll

Dags för ventilationskontroll

Okategoriserade
I år är det dags för myndighetslagstadgad obligatorisk ventilationskontroll (OVK) för ventilationssystemet tillhörande samtliga lägenheter i vår fastighet. OVK är en funktionskontroll som ska göras regelbundet i flerbostadshus med syfte att säkerställa gott inomhusklimat och att ventilationssystemet fungerar felfritt. Styrelsen har anlitat OVK-center och OVK-besiktningsman Krister Johansson för att genomföra OVK i fastigheten. I samband med OVK kommer även rengöring av ventilationskanalerna, samt injustering vid behov, att göras. Vid kontrollen behöver besiktningsmannen åtkomst till ventilationsdon på väggar och tak i vardagsrum och sovrum samt i badrum och kök. Besiktningsmannen behöver alltså tillträde till samtliga lägenheter. Om injustering krävs efter kontroll så kan besiktningsmannen behöva tillträde vid flertal tillfällen under dagen. OVK i fastigheten kommer att utföras 14-16 september. Respektive lägenhetsinnehavare kommer aviseras ca en vecka innan med information om vilken…
Läs mer