Information om renovering i Forumgaraget

Som många av er kanske märkt pågår en renovering av Forumgaraget vilket inneburit störningar under sommaren. Styrelsen har fått följande information från centrumledningen gällande renoveringen:

Renoveringen kommer påbörjas juni 2023 och enligt planen pågå till slutet av 2025. Första etappen påbörjas på plan 0 i garaget, längs med Skvaltans väg, och beräknas pågå fram till slutet av november. Vi kommer att riva befintligt ytskikt, vilket innebär att störande arbeten kommer att pågå. Dessa är dock begränsade till 08.00-17.00 på helgfria vardagar. Störande arbeten kommer att ske löpande under byggprojektet där det under vissa perioder kommer att låta mer och under vissa perioder mindre.

Styrelsen har varit i kontakt med centrumledningen under sommaren då det periodvis var väldigt höga ljud i föreningens bostäder. Även om renovering av garaget självklart får ske så finns lagstiftning som ställer krav på att bostäder och lokaler för allmänna ändamål inte ska ge upphov till olägenhet för människors hälsa.

Det är viktigt att styrelsen får kännedom om föreningens medlemmar upplever störningar från byggnationer och renoveringar. Utan information kan inte styrelsen agera! Om ni upplever att ni blir störda av renoveringarna så skicka in följande information via Kontakta styrelsen:

 1. Datum och klockslag för störning
  • Om störningen pågår under en tidsperiod, ange mellan vilka klockslag
  • Om störningen skett upprepade gånger, ange alla dagar och (ungefärliga) klockslag
 2. Beskrivning av störningen
  • Ange vilken typ av störning det är t.ex. buller, vibrationer, oljud, bilning o.s.v.
  • Ange var ni upplever störningen, hela lägenheten, i sovrummet, utifrån köksfönstret o.s.v.
  • Beskrivning av störning är ofta kritiskt för att kunna utreda och få till åtgärder


Kommentarer

Lämna ett svar